Dear users,
Zones and numbers of all trails have been modified. Due to these modifications, possible differences in trail numbers may occur between the web site, maps and field labels. The adjustment period will run all through 2019 so we kindly ask for your patience and understanding. For correct information plese refer to our website where old trail numbers are listed as well to avoid confusion.

801 (ex 421) THE TRAIL OF ST. JUSTUS

  • Stari grad Labin (barokne palače starog grada, memorijala zbirka Matije Vlačića Ilirika, umjetničke galerije i crkve, Labin Art Republika)
  • Narodni muzej Labin (jedinstveni model rudnika u ovom dijelu Europe), zvonik sv. Justa 35 m iz 1623. g., Fortica – vidikovac
  • gdje se brežuljci susreću s morem – Gondolići (romanička crkvica  sv. Gala iz 13. st. i ostaci crkvice sv. Antuna)
  • Rabac – “Biser Kvarnera” (prekrasne šljunčane plaže i kristalno čisto more, eno-gastro ponuda tik uz more, šetnica) 

Mislite da je nemoguće u jednom trenutku vratiti se u prošlost i hodati rudnikom, a u drugom se osjećati slobodnim kao ptica na vrhu 35 m visokog zvonika i uživati u očaravajućem pogledu? Odaberite stazu sv. Justa i uživajte u putovanju kroz vrijeme. Duh starine i mističnosti izmamit će u vama želju za otkrivanjem čari i ljepote staroga grada Labina, koji, smješten na brežuljku na 320 m nadmorske visine, strpljivo čeka da bude otkriven. Gradom dominiraju prekrasne sačuvane građevine iz doba Venecije: gradska vrata San Fior, gradska loža, palače Franković, Manzini, Scampicchio, Negri i Battiala-Lazzarini (Narodni muzej). Narodni muzej Labin oduševit će vas modelom rudnika jedinstvenim u ovom dijelu Europe, koji će vas vratiti u rudarsku prošlost Labina i okolice. Stari grad Labin danas je raj za umjetnike, a u ljetnim mjesecima pretvara se u pozornicu na otvorenom (Labin Art Republika).

Nakon izlaska iz rudnika vrijeme je za potpuno novi doživljaj i otkrivanje gradskih ljepota. Zvonik sv. Justa visok je 35 m i najviša je točka u starom gradu Labinu, a ispod njega s Fortice se pruža očaravajući pogled na Rabac i Učku. Siđite Alejom velikana kroz borovu šumu (Pinetu) do mjesta gdje staza kraj ureda Turističke zajednice Grada Labina nastavlja prema mjestu Gondolići. Zaustavite se u blizini romaničke crkvice sv. Gala iz 13. st., a možete posjetiti i ostatke crkve sv. Antuna, koja se nalazi na istoimenom brdu.

Spuštajući se prema Rapcu, uživajte u čaroliji zelenila i opojnom mirisu mediteranskog bilja koje se spaja s kristalno čistim morem. 

Highlights

Accommodation - Bike & Bed

Accommodation - Bike hotels

Bike shops

Assistance

Note: Map and trails on the website are informative and are to be used at one's own risk.